Pražské metrobusy budou jako dříve – bez rámečku

Praha – Lépe označit metrobusové linky na světelných panelech plánuje pražský dopravní podnik. Cestující si často stěžují, že číslo, které je v rámečku, a proto zmenšené, je vidět hůře než dříve, kdy páteřní autobusové linky nebyly nijak označeny. Podle společnosti Ropid, která veřejnou dopravu v Praze organizuje, by se mělo označení metrobusů upravit do konce září. Současně připravil posílení linek 118, 170 a 154.

Linka 118 nově spojuje linky metra B a C, když jezdí od Smíchovského nádraží na Budějovickou a dále na Spořilov. Ropid však těmto autobusům zprvu přisoudil stejné intervaly jako před prázdninami, kdy ještě měla linka 118 méně významnou roli. Nyní se teprve rozhodl zkrátit její intervaly. Podobně se zkracují intervaly u autobusů 170, které jezdí z Jižního Města na Budějovickou a dále na Barrandov, a 154 z Chodova na Jižní Město.

Zatímco posílení tří autobusových linek připravil Ropid proto, že jezdí velmi plné, další významná změna přichází naopak proto, aby cestujících neubylo. Metrobusy, které od září dostaly rámeček kolem čísla na digitálních panelech ve vozech – ovšem za cenu zmenšení samotného čísla – o něj zase přijdou. Na panelech vpředu a vzadu budou čísla opět zvětšena, v rámečcích zůstanou pouze na boku vozidla. Mluvčí Ropidu ovšem zdůraznil, že se firma společně s dopravním podnikem snaží vymyslet jiné výrazné označení metrobusů, které však nebude na úkor čitelnosti.

Vydáno pod