Policie obvinila mladíka kvůli brutální vraždě na Plzeňsku

Plzeň – Policisté obvinili 24letého muže z dvojnásobné brutální vraždy manželského páru, která se stala letos v červenci v Tymákově na Plzeňsku. Podle policie byly za brutálním útokem rodinné spory - zavraždění utrpěli řadu sečných zranění, kterým na místě podlehli. Podle dobře informovaného zdroje ČTK je obviněný jedním ze synů zavražděných.

„V případu policisté sledovali několik vyšetřovacích verzí a shromažďovali důkazy, minulý týden v pátek podvečer zadrželi podezřelého 24letého muže z Plzně,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová. O dva dny později si Plzeňan z rukou vyšetřovatele převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy, za který mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až 20 let odnětí svobody nebo výjimečný trest.   

Obviněný skončil ve vazbě, kam ho v neděli vpodvečer poslal svým rozhodnutím soudce Okresního soudu Plzeň-město. „Vzhledem k pozůstalým osobám a tragickým okolnostem případu nebudeme podávat bližší informace,“ dodala Fialová.  

Mrtvé manžele údajně našel ráno jejich syn, nikoliv ale ten, který byl z vraždy nyní obviněn. Neštěstí se stalo ve starším rodinném domu v centru obce asi deset kilometrů od Plzně. Podle místních byli manželé bezproblémový pár. V domě provozovali truhlárnu, žena prý měla invalidní důchod.