Policisté hledají 87letou ženu z Olomouce

Olomouc - Olomoučtí policisté vyhlásili pátrání po sedmaosmdesátileté Zdence Šafaříkové z Olomouce. Zmizení ženy nahlásila v pondělí odpoledne její dcera, která ji v jejím bytě nenašla a nemá o ní žádné zprávy. Seniorka odešla i se svým menším psem. Policisté žádají o pomoc i obyvatele obcí v okolí Svatého Kopečku, kam důchodkyně chodila na procházky, řekla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

„Pohřešovaná žena má u sebe fenu černého krátkosrstého malého psa nespecifikovaného plemene s červeným vodítkem a postrojem stejné barvy, která slyší na jméno Asta. Možným směrem její procházky mohlo být město Olomouc nebo také Svatý Kopeček,“ uvedla policejní mluvčí.   

Žena má trvalé bydliště v Tovární ulici. Je vysoká asi 160 centimetrů a hubené postavy. Má modré oči, hnědé až hnědočerné krátké vlasy česané na mikádo. Nosívá červenou podzimní bundu, šedé dlouhé kalhoty, světlý až bílý klobouček a světlé sportovní šněrovací boty značky Prestige. Na zádech mívá černý batůžek s doklady. „Při slovním kontaktu může působit zmateným dojmem,“ dodala mluvčí.

Policisté žádají případné svědky, kteří pohřešovanou ženu někde viděli nebo vědí, kde se zdržuje, aby kontaktovali nejbližší policejní služebnu nebo linku 158. Obce v okolí Svatého Kopečku žádají o vyhlášení pátrání v místních obecních rozhlasech.