Fotbalisté v Domažlicích možná přijdou o dotaci od města

Domažlice – Fotbalistům domažlické Jiskry hrozí, že budou muset městu vrátit celou dotaci za loňský rok. Klub totiž předložil vyúčtování výdajů pozdě a s několika nepodepsanými fakturami. Podle radních navíc vedení domažlické Jiskry použilo část mimořádného příspěvku na nákup šál pro fanoušky. Vedení klubu se chce proti tomuto rozhodnutí odvolat, pokud by ovšem neuspěl, tak nebude mít peníze ani na běžný provoz.

Fotbalisté měli předložit vyúčtování za loňský rok ke konci ledna, město ho ale dostalo až v březnu. Kvůli tomu rozhodli zastupitelé, že musí klub vrátit více než milionovou dotaci. Dalších 250 tisíc dostali fotbalisté jako mimořádný příspěvek, i ten teď ale mají vracet. 

Fotbalový klub žije převážně ze sponzorských příspěvků. Peníze, které by měl vrátit, představují zhruba čtvrtinu rozpočtu. Podle prezidenta Jiskry Jaroslava Ticháčka se klub odvolá. Fotbalisté by také mohli jako jednu z možností přijmout sankci za zpožděné vyúčtování nebo vrácení peněz za nepodepsané nebo špatně vedené faktury. 

Reportáž Zdeňka Mlnaříka (zdroj: ČT24)

Radní navíc uvedli, že klub použil část dotace neoprávněně, a to na nákup šál pro fanoušky. Vedení ale tvrdí, že jednalo správně: „Občan fanoušek si vezme šálu, kde je emblém města, kde je emblém oddílu – proč ne, ten příspěvek to nezakazoval,“ uvedl prezident Jiskry Jaroslav Ticháček.