Přerovská policie dopadla šest prodejců drog, jednu „pěstitelku“

Přerov - Přerovští policisté dopadli za uplynulý měsíc v souvislosti s výrobou, prodejem a distribucí drog sedm lidí. Jeden z podezřelých skončil ve vazbě. Mezi obviněnými jsou především lidé, kteří podle kriminalistů zásobovali ve velkém pervitinem narkomany z celého Přerovska. V síti policistů však skončila také dvojice kvůli pěstování marihuany, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jednoho z hlavních pachatelů dopadli kriminalisté minulý týden v Přerově ve chvíli, kdy prodával v autě pervitin sedmadvacetiletému muži. „Dvaatřicetiletý muž od roku 2010 až do doby zadržení metamfetamin prodával minimálně pěti osobám. Při provedené domovní prohlídce v místě trvalého bydliště policisté zajistili varnu a pervitin,“ uvedla policejní mluvčí. Muž byl už v minulosti odsouzen. Soud ho nyní poslal do vazby, hrozí mu až deset let vězení.

Na začátku září dopadli policisté také devětadvacetiletého muže z Přerova, který pervitin údajně vyráběl v domku v zahrádkářské kolonii. „Omamnou látku vyráběl a prodával ve velkém množství a distribuoval ji na Přerovsku. Prodával ji za finanční hotovost i za protislužby spočívající například v sehnání levných pneumatik, odvozech autem a získávání věcí odběratelů, kteří neměli na drogy peníze,“ uvedla mluvčí. Mezi jeho zákazníky patřilo minimálně sedm lidí. Při domovní prohlídce zajistili policisté varnu, pervitin i marihuanu. Muž dostal za výrobu a distribuci drog loni podmínku, nyní mu hrozí také až deset let.

Třetím zadrženým mužem v případu prodeje pervitinu je jednatřicetiletý muž. Drogu podle policistů prodával od letošního ledna, hrozí mu až pět let vězení. V polovině srpna dopadli policisté dvaadvacetiletého mladíka z Přerova, kterého podezírají z distribuce drog. Od loňského července měl prodat minimálně šesti lidem opakovaně pervitin. Policisté obvinili také pětadvacetiletého muže z Přerova, který podle nich patřil k větším distributorům pervitinu a marihuany na Přerovsku.

Dopadeni byli i pěstitelé a prodejci marihuany

V síti policistů skončili také dva lidé podezřelí z pěstování či prodeje marihuany. Sedmadvacetiletý muž z Přerova měl s marihuanou obchodovat od září loňského roku do letošního srpna. Na přerovsku podle policejní mluvčí zásoboval minimálně tři lidi, mezi nimi také mladistvého, sedmnáctiletého chlapce. „V době zadržení měl u sebe sáčky s marihuanou připravenou k prodeji,“ dodala. Pozornosti kriminalistů neunikla ani jednadvacetiletá dívka z Přerova, která si údajně pěstovala marihuanu ve speciálním stanu pro svoji potřebu.