V centru Ostravy skončila uzavírka

Ostrava - V Ostravě skončila několikaměsíční uzavírka v centru, kterou způsobila výstavba nových tramvajových zastávek za 82 milionů korun. Průjezd městem by tak měl být podstatně méně komplikovaný. Dosud totiž v ulici 28. října mezi křižovatkami s Poděbradovou a Nádražní ulicí platil pro auta úplný zákaz vjezdu. Nové obousměrné zastávky s nástupními ostrůvky vznikly v blízkosti obchodního komplexu Nová Karolina a mají usnadnit přístup cestujících do nové části města.

Součástí stavby bylo vybudování nového kolejiště, ale i obnova chodníků a komunikace nebo protihluková opatření. Nové zastávky byly zbudovány v poměrně krátkém úseku mezi tramvajovými zastávkami Elektra a Náměstí Republiky, město už dříve uvedlo, že je přesto nepovažuje za zbytečné.

Cestujícím v noci na dnešek začaly sloužit i samotné zastávky, kde kromě tramvajových linek budou zastavovat i autobusy.

„Autobusové linky 21, 28 a 81, které byly po dobu výstavby zastávky ukončeny na tramvajové zastávce Výstaviště, pojedou ode dneška po svých běžných trasách. Zároveň bude obnoven provoz na lince 99, která bude také zastavovat na nové zastávce,“ uvedl ostravský dopravní podnik.

Na nové zastávce Karolina budou zastavovat všechny tramvajové linky, které tímto místem projíždějí. Cestující už nebudou muset při přestupování na nočních spojích procházet podchodem na zastávce Náměstí Republiky, protože tramvaje budou stát současně na nové zastávce.