Žhář zničil krkonošský penzion

Harrachov – Krkonošský horský penzion Elizabeth zničil v noci oheň, podle hasičů ho někdo úmyslně založil. U požáru nad Harrachovem zasahovalo sedm hasičských jednotek, už při jejich příjezdu byla celá budova v plamenech. Oheň způsobil dvoumilionovou škodu.

Že harrachovský horský penzion hoří, se hasiči dozvěděli před devátou hodinou večer, na místo zamířili profesionální i dobrovolné jednotky. „Hořela střecha zhruba v rozmezí pět krát sedm metrů, při našem příjezdu byl zasažen objekt střechou směrem ven. Udělali jsme průzkum a začali jsme boj vnitřkem,“ uvedl velitel zásahu Jan Vejdělek. Při požáru nebyl nikdo zraněn, budova byla v době, kdy začalo hořet, prázdná.

„Hasičům se podařilo požár lokalizovat v deset hodin večer,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Oheň dostali pod kontrolu, než se stihl rozšířit k nedalekému zásobníku plynu. „Nebyl naštěstí v přímém ohrožení, a to ani sálavým teplem,“ zdůraznila mluvčí. Hasičský zásah skončil v půl třetí v noci, po dohašení požáru budovu odvětrali a prohledali termokamerou.

Oheň nevznikl náhodou, někdo ho úmyslně založil. Hasičští vyšetřovatelé na místě nalezli kanystr se zápalnou šňůrou.