S novou silnicí přijely do Nejdku kamiony, místní si stěžují

Nejdek - Silnice, kterou si v Nejdku na Karlovarsku postavila soukromá firma, je trnem v oku místním obyvatelům. Do skladů teď po ní začaly jezdit denně desítky kamionů. Silnice navíc přetnula přístupovou cestu do parku a tím zkomplikovala život starším lidem, cyklistům či maminkám s kočárky. Firma tvrdí, že cesta není ještě hotová, a slibuje nápravu.

Zvýšená nákladní doprava a hluk s ní spojený vadí zejména lidem ze sídliště 9. května, kolem něhož kamiony projíždějí. Firma Witte Automotive, která silnici postavila, podle nich slibovala mnohem menší provoz. Čekající kamiony ale už teď začínají blokovat silnice ve městě. „Původně tu mělo jezdit šest až dvanáct menších vozů, nakonec je tady hustý provoz,“ stěžuje si jedna z obyvatelek sídliště Blanka Buberová.

Podle mluvčí firmy Martiny Poštové maximální počet aut přijíždějících do skladů nepřekračuje dvacet za den. Pro firmu, která vyrábí zamykací systémy a kliky pro automobilový průmysl a je druhým největším zaměstnavatelem v regionu, je nová skladovací hala, kterou ve městě postavila, a cesta k ní důležitá. Slíbila proto, že dopravu ve městě začne v nejnutnějších případech regulovat.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Místním ale vadí také to, že nová silnice přetnula jedinou přístupovou cestu do nejbližšího parku s rybníkem a zkratku na nádraží. Kvůli převýšení se z ní stala překážka hlavně pro starší lidi. „Dělá to problém kočárkům i lidem na kolech,“ konstatuje paní Buberová. Podle nejdecké radnice stavba ještě není hotová, přestože již prošla kolaudací. „Do konce října je připravena pokládka zámkové dlažby, která usnadní nájezd pro maminky s kočárky,“ potvrdila Poštová.