Hrubá stavba nejvyšší budovy Česka je hotová

Brno – Ve výšce 104 metrů skončil růst hrubé stavby brněnského mrakodrapu AZ Tower, který se má stát nejvyšší budovou v Česku. Dosavadní nejvyšší budovu v zemi, pražskou City Tower vysokou 109 metrů, překoná pravděpodobně v prosinci, kdy bude dosazena sedmimetrová ocelová konstrukce na špičku mrakodrapu.

Každé z 30 podlaží AZ Tower Rychlost vznikalo devět až dvanáct dní. V zimě byla výstavba kvůli mrazivému počasí přerušena, harmonogram výstavby to ale nezpozdilo. Investoři nadále počítají s otevřením budovy v dubnu příštího roku. „Zatím máme pronajatou více než polovinu prostor,“ uvedl Petr Teplý ze společnosti Properity, která je jedním z investorů projektu. Velký zájem podle něj je o obytné apartmány, z nabízených sedmnácti jsou volné už jen dva.

Vedle obytných prostor má být v budoucí nejvyšší stavbě v zemi také třípodlažní obchodní pasáž včetně restaurace, fitness centra a autosalonu s autoservisem. Ve zbytku mrakodrapu budou kanceláře. Podzemní parkoviště pro 275 vozidel potom zabere další dvě podlaží.