V západních Čechách několik hodin nefungoval Vodafone

Praha - Klienti mobilního operátora Vodafone v Plzeňském kraji se dnes nemohli několik hodin dovolat. Důvodem byly problémy vzniklé chybou na infrastruktuře dodavatele, společnosti GTS Czech. Operátor komplikace odstranil po poledni, uvedl mluvčí Vodafone Miroslav Čepický. Firma GTS problém potvrdila.

Dnes v ranních hodinách byla u obce Chrást u Plzně přerušena optická trasa Praha-Plzeň. Výpadkem byly postiženy služby společností GTS a Vodafone, řekla serveru iDnes.cz mluvčí GTS Lucie Řeřichová. Dodala, že pro Vodafone byla od 12.00 zprovozněna záložní trasa Praha-Hradec-Liberec-Karlovy Vary-Plzeň a služby tak byly částečně obnoveny.

Okolo 13.00 měly být všechny služby plně zprovozněny. Vodafone se zákazníkům za výpadek omluvil. „Přestože chyba nevznikla na naší straně, budeme v následujících dnech kontaktovat zákazníky, jež komplikace nejvíce postihly, abychom s nimi tuto situaci vstřícně dořešili,“ uvedl Čepický.

Tuzemský nejmenší operátor naposledy zažil problémy se svou sítí na začátku týdne. Několikahodinový výpadek ve středních a východních Čechách v úterý způsobily blíže nespecifikované technické komplikace. Podle neoficiálních informací výpadek tehdy postihl řádově desítky tisíc uživatelů z celkových 3,3 milionu zákazníků operátora.