Opilý řidič mikrobusu s dětmi havaroval

Nikolčice (Břeclavsko) – Děti, které cestovaly obecním mikrobusem do školy a školky v Nikolčicích na Břeclavsku, skončily v půli cesty, když vozidlo sjelo do příkopu. Řidič, který pět dětí vezl, byl podle policistů opilý. Jedno dítě utrpělo při nehodě zranění a bylo ošetřeno záchranáři.

Řidič, kterého policisté odvezli na lékařské vyšetření, nezvládl zatáčku a sjel do příkopu. Policisté mu po svém příjezdu na místo nehody dali dýchnout, měřič ukázal hodnotu dvou promile alkoholu v krvi.

Nehoda se stala v půl osmé ráno na silnici mezi Křepicemi a Nikolčicemi. Děti, které mikrobusem cestovaly, mířily do Nikolčic z místní části Nový Dvůr. Dvě z nich chodí do mateřské školy, tři do základní školy.

Vozidlo, které havarovalo, patří obci. Muž, který je řídil, byl nikolčický školník, svoz dětí z místních částí patří k jeho povinnostem. Školníkem přestal být vzápětí po nehodě. „Okamžitě jsme s ním rozvázali pracovní poměr. Dvě promile alkoholu, to je neomluvitelné,“ řekl nikolčický starosta Josef Hrouzek. Škoda na vozidle se pohybuje v řádu desítek tisíc korun.