Při požáru v panelovém domě zahynula žena, pět lidí je zraněno

Praha – Mrtvá žena zůstala po požáru v bytě panelového domu v pražských Kobylisích. Dalších pět lidí utrpělo zranění, tři z nich museli zdravotníci převézt do nemocnice. Příčinu požáru, který zničil kuchyň i obývací pokoj bytu, hasiči zatím neznají, budou ji nadále zjišťovat.

Požár vypukl v pondělí odpoledne v bytě v pátém patře paneláku v Taussigově ulici na kobyliském sídlišti. „Oheň zasáhl obývací pokoj a kuchyň bytu. Na místo vyjely postupně tři jednotky hasičů, kteří v dýchacích přístrojích hasili požár ze schodiště domu i ze žebříku,“ přiblížila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Když se podařilo požár uhasit, nalezli hasiči pod ohořelým materiálem mrtvé ženské tělo. Pět lidí zatím vyhledalo lékařské ošetření. Dvěma z nich poskytli zdravotníci pomoc na místě, ale zbylí tři museli být převezeni do nemocnice. „Jeden muž a dvě ženy se nadýchali kouře,“ upřesnila mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Hmotnou škodu, kterou požár v bytě způsobil, odhadli hasiči na dva miliony korun. Proč začalo hořet, stále zjišťují. „Naši vyšetřovatelé byli v pondělí ve vyhořelém bytě až do večera a ještě se tam dnes dopoledne vrátí spolu s policisty,“ uvedla mluvčí hasičů.

Vydáno pod