Olomouckému dopravci shořel odstavený autobus

Olomouc – Soukromý dopravce z Olomouce přišel v noci o dálkový autobus. Zničil ho požár, který vypukl v areálu firmy, kde byl vůz zaparkován. Oheň navíc poškodil další odstavené vozidlo. Škoda přesáhla čtyři miliony, požár však nikoho nezranil.

Hasiči vyjeli k požáru v areálu v olomoucké Pavelkově ulici před jedenáctou hodinou v noci. Na místo dorazily dvě profesionální jednotky z Olomouce a navíc jednotka dobrovolných hasičů z Velké Bystřice - ohněm bojovaly přes hodinu.

Požár zcela zničil dálkový autobus značky Bova. „Vedle hořícího zaparkovaného autobusu stál jeden menší, který se hasičům podařilo zachránit,“ doplnila mluvčí hasičského sboru Vladimíra Hacsiková s tím, že u druhého vozu poškodil žár lak, zpětná zrcátka a prasklo čelní sklo. Škodu, kterou oheň způsobil, vyčíslili hasiči na 4,5 milionu korun, všichni lidé vyvázli ve zdraví.

Autobus hořel ve městě i před měsícem, tehdy hasiči zasahovali v depu Dopravního podniku města Olomouce. Podle vyšetřovatele požár způsobila zřejmě technická závada na přídavném topení. Škoda dosáhla půl milionu korun, nikdo nebyl zraněn.