Policie dopadla prodejkyně heroinu

Brno – Trojici žen, které v centru Brna prodávaly heroin, zadrželi kriminalisté. Během zátahu dopadli i jednoho z jejich klientů, šestnáctiletého chovance diagnostického ústavu. Dvě zadržené ženy skončily ve vazbě, nejmladší, které ještě nebylo osmnáct, stíhá policie na svobodě.

Zadržením tří žen vyvrcholilo pátrání po dealerské skupině, které kriminalisté zahájili v létě. Při zátahu v bytě v Kobližné ulici nalezli sedmnáctiletou dívku, která se snažila zničit tzv. psaníčka s heroinem. „V kuchyni stojící sedmnáctiletá slečna si chvatně z podprsenky vyndávala psaníčka heroinu a vysypávala je do dřezu s tekoucí vodou,“ přiblížil způsob likvidace policejní mluvčí Pavel Šváb.

V rukou policistů skončily i další dvě ženy – šestatřicetiletá a osmadvacetiletá – a také několik jejich klientů. „I během akce chodili do bytu pro drogy zákazníci, z nichž stojí za zmínku šestnáctiletý chovanec výchovného ústavu na útěku,“ přiblížil mluvčí Pavel Šváb s tím, že mladíka policie předala vychovatelům.

Policie zjišťuje, jak dlouho ženy heroin prodávaly a kolik na tom vydělaly. Zřejmě měly desítky odběratelů. Při zátahu zajistili kriminalisté kromě heroinu také 12 tisíc korun, které považují za výdělek z prodeje drogy.

Nejstarší ženě hrozí pět let vězení, osmadvacetiletá obviněná může za mřížemi skončit i na dvojnásobnou dobu, protože už byla v minulosti za prodej drog souzena. Nezletilá dívka může dostat až dvouapůlletý trest.