V Dole Paskov zahynul osmačtyřicetiletý horník

Pakov - V dole Paskov na Frýdecko-Místecku zahynul v sobotu večer osmačtyřicetiletý horník. Příčiny smrtelného úrazu vyšetřuje policie. Podle mluvčího společnosti OKD, která důl provozuje, ale na vině nebyly přírodní vlivy. Muž měl na starost obsluhu důlních lokomotiv. V dole Paskov zahynul horník i letos v srpnu. Zemřel asi 1 100 metrů pod zemí při ražbě důlní chodby.

„K nešťastné události došlo z dosud nezjištěných příčin kolem 19. hodiny přibližně 900 metrů pod zemí. Přes rychlý zásah lékařů z Hlavní báňské záchranné stanice se pracovníka nepodařilo zachránit,“ uvedl mluvčí OKD Vladislav Sobol. Příčiny události nyní vyšetřuje komise odborníků složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení Dolu Paskov, společnosti OKD a odborářů ve spolupráci s Policií ČR.

V dolech OKD už letos zahynuli čtyři horníci

Vlastník dolu podle Sobola v posledních pěti letech do bezpečnosti práce přímo investoval přes 500 milionů korun, dalších více než 11 miliard šlo do obnovy těžebních technologií. Díky těmto investicích a důrazu na bezpečnost práce se od roku 2007 snížila četnost pracovních úrazů zhruba o polovinu, dodal Sobol.