Prodejce drog rozprášil pervitin na policisty

Brno – Zbavit se usvědčujícího důkazu a současně uniknout policii se pokusil brněnský prodejce drog, kterého tříčlenná hlídka přistihla přímo při prodeji pervitinu. Nakonec však policisty nepřemohl. Ti však dostali dávku drogy do obličejů a museli se sami podrobit testům na návykové látky.

Policisté našli dealera pervitinu v zadní místnosti baru v Pionýrské ulici. Již dříve přistihli jednoho z jeho zákazníků, který přiznal, že zakoupil pervitin. Dealer, který byl podle policejního mluvčího Pavla Švába zřejmě sám pod vlivem drogy, na policisty při kontrole občanského průkazu rozprášil pervitin z ampule. Trojice, která pro něj přišla, však muže nenechala uniknout, ačkoli se dealer bránil. „Nereagoval na výzvy k uklidnění a neustále s policisty bojoval. Nakonec se muže podařilo spoutat,“ uvedl mluvčí.

Zasahující policisté předali případ toxitýmu, sami se po zásahu pervitinem museli podrobit testům na návykové látky. Podle Švába hrozí zadrženému muži desetiletý trest – zejména proto, že byl za prodej drog již dříve trestán.

Pervitin je nejužívanější tvrdou omamnou látkou na jižní Moravě. Jen v Brně odhalí policie do roka asi 40 laboratoří na jeho výrobu. Výrobcům nahrává to, že příprava pervitinu je poměrně snadná a léčiva k tomu potřebná lehce dostupná.