Policie objevila ve Vsetíně přes 100 litrů pančovaného alkoholu

Vsetín – Provozovatel vsetínské restaurace ukrýval v garáži přes sto litrů pančovaného alkoholu. Policii na podezřelé kanystry upozornil jeden z občanů města. 44letý muž nekolkovaný alkohol přeléval do originálních láhví a pak prodával zákazníkům. V restauraci také policisté našli 300 krabiček nekolkovaných cigaret.

„Rozborem jsme zjistili, že alkohol neobsahuje jedovatý metanol. Provozovatele restaurace jsme obvinili z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.   

Policisté zjistili, že nekolkovaný alkohol - převážně rum, borovičku a peprmintový likér - do vsetínské restaurace dodával majitel restaurace v Kateřinicích, který byl z porušení předpisů obviněn už v září. Už tehdy policisté zjistili, že pančovaný alkohol distribuoval i do restaurace v nedaleké Bystřičce. „V těchto dnech bylo jeho trestní stíhání rozšířeno. Oba muži jsou stíháni na svobodě a za zmíněný trestný čin jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla vsetínská policejní mluvčí.