Z restaurace v Bystřičce zbyly po požáru jen zdi

Bystřička (Vsetínsko) – Jen obvodové zdi zbyly z restaurace v Bystřičce na Vsetínsku, která v noci vyhořela. Příčinu požáru zatím vyšetřovatelé neodhalili, netuší, zda šlo o důsledek poruchy, nebo restauraci někdo zapálil. Budova byla v noci prázdná, oheň nikoho nezranil.

Restaurace v Bystřičce vzplála po třetí hodině v noci, hasiči se telefonicky dozvěděli, že z objektu šlehají plameny. Na místě zasahovalo šest jednotek, pět dobrovolných a profesionálové z Valašského Meziříčí. „Už ve chvíli příjezdu bylo jasné, že se jedná o velmi rozsáhlý požár, který zachvátil prakticky celý objekt restaurace,“ uvedl mluvčí hasičského sboru Libor Netopil.

Když hasiči přijeli, na někerých místech už oheň dohoříval a nezbývalo mnoho vybavení, které bylo možné zachránit. Požár tak způsobil asi milionovou škodu, poslední plameny uhasly před půl sedmou ráno.

Hasiči se zprvu obávali, že uvnitř hořící budovy zůstali lidé – před restaurací totiž stálo auto jejího majitele. „Ten však na místě nebyl. Proto začali hasiči podrobně prohledávat požářiště,“ uvedl mluvčí Netopil. Nakonec se ale ukázalo, že objekt bylprázdný.

Policejní i hasičští vyšetřovatelé na místě požáru zůstávají a prohledávají ho, aby zjistili, proč restaurace vyhořela. V úvahu připadá technická závada elektroinstalace, ale také úmyslné nebo nedbalostní jednání.