Pančovaný alkohol i na Domažlicku - stopy vedou na Moravu

Plzeň – Policisté zajistili na Domažlicku minimálně 20 litrů pančovaného alkoholu v lahvích a kanystrech. Alkohol pochází z distribuční sítě na Zlínsku, na západ Čech ho přivezl muž, který ho kupoval na jaře a v létě na Moravě. Zatím není jasné, zda alkohol obsahoval metylalkohol, čeká se na výsledky testů.

Policii přivedlo na stopu pančovaného alkoholu bezplatné testování, které kvůli metylalkoholu lidem nabídla Západočeská univerzita. V jednom vzorku se totiž našlo nadlimitní množství této látky. Policisté zjišťovali, odkud se alkohol vzal a později zajistili pančovaný rum, vodku a pepermintový likér. Následně pak vyplynulo, že všichni lidé, u nichž se pančovaný alkohol našel, nakupovali od jednoho muže z Domažlicka. 

Ten ho na jaře a v létě nakoupil od muže z Kroměřížska. „Část alkoholu použil pro vlastní potřebu a zbytek přeléval do lahví a distribuoval dalším spotřebitelům pouze na území Domažlicka za 130 až 140 korun za jeden litr,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.   

Podle policie pochází alkohol z větve nelegálního prodeje spojené s distribuční sítí na Zlínsku. Tam muž z Kroměřížska pančovaný alkohol nakupoval od člověka, kterého už kvůli tomu policie stíhá, dodala mluvčí.