Ležící kamion zastavil dopravu Praha–Karlovy Vary

Velká Dobrá (Kladensko) – Na rychlostní silnici R6, která spojuje Prahu s Karlovými Vary, se celé odpoledne nejezdilo. Dopravu zastavila nehoda kamionu, který prorazil svodidla a převrátil se. Uzavírka ve směru na Karlovy Vary trvala tři hodiny, v opačném směru šest hodin.

Nehoda se stala na 18. kilometru u Velké Dobré na Kladensku, v úseku, kde je karlovarská silnice skutečně rychlostní – má dva oddělené dvoupruhové pásy – přesto po ní teď nikdo neprojede. Podle policistů nezvládl řidič kamionu, který havaroval, řízení. Neovladatelný vůz, který původně jel směrem na Karlovy Vary, se potom vydal do protisměru. Poté, co prorazil svodidla, převrátil se na bok, a konečně se zastavil. Žádné jiné auto nebylo při nehodě poškozeno, řidič kamionu ale utrpěl těžká zranění, zdravotníci ho převezli do motolské nemocnice.

Na místě zasahovali hasiči. Museli rozebrat poškozená svodidla a také uklidit motorový olej, který z havarovaného vozidla unikl, shrnula mluvčí hasičů Lenka Kostková. Řidiče podle ní nebylo nutné z kabiny vyprošťovat.

Rychlostní silnice R6 byla kvůli nehodě uzavřena v úseku mezi 16. a 25. kilometrem, auta musela jezdit po staré karlovarské silnici. Směr na Karlovy Vary byl otevřen více než tři hodiny po nehodě, v opačném směru bylo nutné sjíždět z rychlostní silnice až do šesti večer.