Chomutovští policisté se do centra stěhují dříve, primátor je zaskočen

Chomutov - Policie se chystá zrušit dvě obvodní oddělení v okrajových čtvrtích Chomutova a policisty z nich přesunout do centra města. Vše mělo po domluvě mezi magistrátem a vedením policie proběhnout na začátku příštího roku. Jenže pak se na webu objevila krátká zpráva, že se služebna v Černovické ulici stěhuje už k prvnímu listopadu, což primátora města zaskočilo.

„Pro mě to je nová a musím říci šokující informace, protože vycházím z toho, že když se dvě strany domluví na nějakých termínech, že by měly platit,“ uvedl primátor Jan Mareš (ČSSD). Policie totiž dřívější přesun služeben oznámila jen krátkou zprávou na webových stránkách. 

Sama policie připouští, že zpráva na webu nebyla šťastně formulovaná a mohla znejistit vedení magistrátu, podle šéfa chomutovské policie ale dohoda stále platí. „Z organizačních důvodů musíme provést sestěhování několika oddělení a v termínu prosinec bychom to všechno nestihli,“ vysvětloval ředitel chomutovské policie Jaroslav Peleška. 

Policie se stěhuje do centra kvůli úsporám, obě služebny totiž byly v nájmu – ročně má policie ušetřit 800 tisíc korun. Podle policejního ředitele ale i v okrajových částech budou policisté hlídkovat stejně jako nyní. „Nedojde k nějakému zmenšení počtu policistů ani ke zmenšení počtu hodin v terénu,“ uvedl Jaroslav Peleška. Na starých služebnách také zůstanou tzv. hlásky – tedy zařízení, pomocí kterého se lidé s policisty spojí podobně jako prostřednictvím tísňové linky.

Reportáž Petra Baraňáka (zdroj: ČT24)