ČSTV se podpisu nedočkal, Špindl mu tak zůstává

Špindlerův Mlýn – Velké změny ve Skiareálu Špindlerův Mlýn nenastanou. Protože vybraný nájemce středisko včas nepřevzal, rozhodl se jeho majitel, Český svaz tělesné výchovy (ČSTV), provozovat ho nadále vlastními silami. Dvacetiletý pronájem přitom měl do oblíbeného skiareálu přivést investice – během dvou dekád alespoň 800 milionů korun.

Možnosti, že skiareál pronajme společnostem Tatra Mountain Resorts (TMR) a Snowhill, resp. jejich společnému podniku Melida, se ještě ČSTV nevzdal. Nestane se tak ale před nadcházející lyžařskou sezonou. „Rozhodli jsme se zatím zajistit provoz skiareálu ve Špindlerově Mlýně ve vlastní režii,“ řekl předseda ČSTV Miroslav Jansta. Dodal, že pokud se Melida nakonec rozhodne smlouvu s ČSTV podepsat, areál dostanou, ale svaz se nebrání ani hledání jiného nájemce. Z pokračování provozu vlastními silami nemá strach. „Minulý rok se nám podařil velmi dobrý hospodářský výsledek, není tedy kam spěchat,“ zdůraznil Jansta.

Podle ČSTV není smlouva podepsána kvůli sporům akcionářů firmy Melida, tedy TMR a Snowhillu. Svaz se s provozovatelem tatranských lyžařských středisek TMR a Snowhillem, provozovatelem několika českých skiareálů (např. v Herlíkovicích, Kašperských Horách nebo Mariánských Lázních), dohodl na dvacetiletém pronájmu Skiareálu Špindlerův Mlýn v červnu. Nájemce měl platit 43,8 milionu korun ročně a navíc během doby pronájmu do střediska investovat 800 milionů korun.