Prodej pozemku pro parkovací dům vyvolává v Hradci pochybnosti

Hradec Králové – Pochybnosti o regulérnosti řízení vyvolává záměr radnice v Hradci Králové prodat pozemek pro parkovací dům u nemocnice. Na nabídku reagoval jediný zájemce. Firma ISP-Atol, která pro radnici spravuje systém parkování ve městě, tvrdí, že o možnosti nevěděla. Řízení označila za pokus obejít zákon o veřejných zakázkách.

Stovky řidičů, kteří každý den míří do hradecké nemocnice, zaplatí parkovné tomu, kdo od města koupí pozemek a postaví tam parkovací dům. Mluvčí hradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková informovala, že se přihlásil jediný zájemce. Provozovatel parkování v Hradci Králové Dušan Čížek z firmy ISP-Atol prozradil, že metr by měl stát tisíc korun.

Magdaléna Vlčková však říká, že město dostalo nabídku od pana Vašíčka, která činí 850 korun za metr. Podle Dušana Čížka tak město potenciálně přichází o miliony korun. Radnice tvrdí, že provozovatele parkování ISP-Atol o záměru informovala. To Dušan Čížek popírá. Tvrzení lidí z radnice se navíc vzájemně podstatně liší.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Ondřej Votroubek z hradeckého magistrátu se nechal slyšet, že jediný přihlášený zájemce nemusí být nutně ten, komu město pozemek prodá. Jenže v dopise zastupitelce Fialové náměstek Vedlich píše to, že pozemky, asi tři čtvrtě hektaru, město prodá podnikateli Vašíčkovi z Pardubic, který vyhrál soutěž, a že tedy parcely jsou od jara zadané pro něj.

Město ještě musí část drobných parcel vyměnit s nemocnicí a celý pozemek připravit k prodeji.