Největší lyžařské centrum čeká na návštěvníky pod Pradědem

Malá Morávka (Bruntálsko) - V Jeseníkách pod Pradědem vzniká lyžařské středisko s největší přepravní kapacitou u nás. V Malé Morávce rozšiřují část skiareálu, práce by měly být hotovy ještě do začátku zimní sezony. Provozovatelé slibují moderní čtyřsedačkové lanovky a nové sjezdovky. Středisko by mělo za hodinu pojmout až 25 tisíc návštěvníků.

V Malé Morávce čeká na lyžaře více než dvacet kilometrů sjezdovek. Patnáct vleků a šest sedačkových lanovek bude schopno přepravit až 25 tisíc pasažérů za hodinu. Pro milovníky bílé stopy tu bude připraveno 80 kilometrů upravených běžeckých tras.

Podle zástupců areálů se výše investice vyšplhala na stovky milionů korun, v současné době jde o nejrozsáhlejší investice do technologie lyžování v tuzemsku. „V našem údolí se letos investuje nejvíce ze všech tuzemských středisek,“ řekl starosta Malé Morávky Ondřej Holub. „Malá Morávka se tak hlásí o své místo mezi středisky. Poloha pod Pradědem nabízí skvělé lyžařské podmínky. Disponujeme navíc ubytovací kapacitou 3 500 lůžek,“ uvedl.

Návštěvníci údolí mohou počítat podle zástupců hlavních lyžařských středisek s parkováním pro 300 aut zdarma. Denní permanentka přijde na 450 korun, mezi největšími areály bude skipas přenosný.