Sušice bojuje o akvapark

Klatovy/Sušice – Boje o městské bazény zmítají Klatovskem. V okresním městě připravuje radnice po žádostech lidí opravu stárnoucího plaveckého bazénu. V Sušici naopak stavba bazénu vyvolává spory. Vedení města prosazuje vytvoření akvaparku i přesto, že město neuspělo s žádostí o dotaci. Opozice nákladný projekt kritizuje. Na místě dnešního bazénu má vzniknout akvapark, který nebude jenom pro plavce, ale také lidi na kajaku.

Akvapark s bazénem, tobogánem a saunami chtějí Sušičtí otevřít v říjnu příštího roku. Město ovšem nezískalo dotaci, a proto si na stavbu vzalo devadesátimilionový úvěr. Vedení radnice se tak stalo terčem kritiky. Starosta Petr Mottl však tvrdí, že mu opozice nedala jinou možnost. „Kritici, kteří teď říkají, že jsme si na to vzali úvěr, pět let blokovali podání žádosti do fondu Evropské unie,“ řekl.

Sušičtí představitelé tvrdí, že se nový bazén brzy zaplatí. Do města ročně přijede na 200 tisíc návštěvníků. Radnice věří, že budou do akvaparku rádi chodit.

Rekonstrukci krytého bazénu za padesát milionů chystá i klatovská radnice. „Bazén má za sebou dvacet let provozu a zatím rozsáhlejší rekonstrukce neproběhly,“ poukázal starosta Rudolf Salpetr. Většinu úprav chce město dělat za provozu, aby alespoň část areálu mohla fungovat jako dosud.

Reportáž Zdeňka Mlnaříka (zdroj: ČT24)