V Krkonoších se začne lyžovat ve čtvrtek

Janské Lázně (Trutnovsko) – Jako první z velkých českých lyžařských středisek zahájí novou sezonu krkonošské Janské Lázně. Na svazích Černé hory nad Janskými Lázněmi se rozjedou vleky ve čtvrtek. Absolutní prvenství v zahájení letošní sezony ale Janské Lázně nemají. Již minulý víkend se lyžovalo v některých malých střediscích například v Lužických horách či na Šumavě.

Skiareál v Janských Lázních je nově úzce propojen se sjezdovkami v nedaleké Peci pod Sněžkou. Na jeho strategii otevřít alespoň některé sjezdovky co nejdříve se ale nic nemění. „Předpokládáme, že sezona na Černé hoře začne ve čtvrtek, kdy plánujeme otevřít sjezdovku Anděl a horní úsek sjezdovky Černohorská,“ řekl Petr Hynek ze Skiresortu Černá hora-Pec. Společný skipas pro obě propojená střediska by mohli lyžaři využít o víkendu, kdy kromě dalších tras na Černé hoře budou k dispozici i sjezdovky v Peci pod Sněžkou.

O víkendu by se mělo začít lyžovat i na jiných sjezdovkách, nejen v Krkonoších. Jezdit se bude v Orlických horách, na Šumavě i v Jeseníkách.