Mladík v Ostravě zběsile ujížděl policii, prorazil i zátaras z aut

Velká Polom - Dvaadvacetiletý pirát silnic v noci na dnešek zaměstnal policisty v Ostravě. Mladík  nereagoval na znamení zastavení jízdy a začal policistům ujíždět směrem na Ostravu-Porubu. Během úniku navíc prorazil zátaras vytvořený ze dvou policejních vozů. Podobnou honičku mají za sebou i havířovští policisté.

O půl desáté večer chtěli policisté v Horní Lhotě u Ostravy zastavit řidiče Škody Octavie. Řidič ale nezastavil a začal ujíždět směrem do Ostravy. Na opakované výzvy policistů k zastavení nereagoval. U tramvajové točny na Vřesině proto policisté postavili zátaras ze dvou služebních aut. Mladík se však plnou rychlostí vřítil mezi vozidla a snažil se jimi projet. Policista, který se jej snažil zastavit, stačil na poslední chvíli uskočit. Vozidlo sice zátarasem projelo, ovšem ihned za ním se zastavilo. Policisté řidiče vzápětí vytáhli oknem ven.

S řidičem cestovali i 17letý muž, který skončil s lehkými zraněními v nemocnici, a 18letá dívka, kterou v příštích dnech čeká výslech na policii. Kvůli probíhajícímu vyšetřování policisté zatím nechtějí říct o zatčeném řidiči nic bližšího. Případ vyšetřují jako trestný čin násilí proti úřední osobě. Za něj mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Podobného piráta silnic pronásledovali v noci na dnešek i policisté v Havířově. Ani tam 21letý řidič nereagoval na signál k zastavení a začal ujíždět. Ohrožoval policisty a chodce. Nakonec ve 130kilometrové rychlosti v Těrlicku havaroval. Řidiči ani lidem, které vezl, se nic nestalo.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)