Symbolické vstupné přilákalo do dvorské zoo rekordní množství lidí

Dvůr Králové nad Labem – Zoologickou zahradu ve Dvoře Králové nad Labem navštívilo rekordní množství lidí. Do čtvrté hodiny odpoledne přijelo přes 13 tisícovek návštěvníků. Přilákalo je zlevněné novoroční vstupné, které činí pouze korunu. Na takové návaly ale nebyla připravena parkoviště u zoologické zahrady, proto v celém městě nastaly dopravní komplikace a dopravu v místě musela řídit městská policie.

Královédvorskou zoo navštívilo jen během dopoledne desetkrát více lidí než v zimě obvykle přichází za celý den. Před polednem přišlo do dvorské zoologické zahrady 4 500 lidí. Kvůli hromadnému příjezdu návštěvníků přilákaných korunovým vstupným se u parkovišť vytvořily dlouhé kolony.

„Dopravní komplikace pomáhala řešit Městská policie Dvora Králové. Během dne zoo povolala do práce další pracovníky návštěvnického servisu,“ uvedla mluvčí zoo Jana Myslivečková. Dopoledne se pak tvořily v okolí zoo kolony. Parkoviště bylo plné, řekla krajská policejní mluvčí Lenka Burýšková.

I když se u pokladen tvořily fronty, návštěvníky se podle mluvčí dařilo odbavit rychle. Uvaděčkám pomáhaly i pracovníci z jiných útvarů, dodala mluvčí.

Zlevněné vstupné lákalo do zoo i na Štědrý den

Podobnou akci jako dnes připravila dvorská zoo již na Štědrý den, kdy ji navštívilo na pět tisíc lidí. Návštěvníci ale přijížděli postupně a dopravní komplikace podobné těm novoročním tehdy nenastaly.

V zahradě, která se zaměřuje na chov afrických zvířat, pokračuje akce nazvaná Vánoční zoo. Areál zahrady je slavnostně vyzdobený a jsou v něm rozmístěny stovky stromečků.