Po hromadné nehodě byla celý večer uzavřena D8 u Kralup

Kralupy nad Vltavou (Mělnicko) – Cesta po dálnici z Prahy na Lovosice končila ve čtvrtek večer již u Kralup nad Vltavou. Tah D8 v severním směru na několik hodin zablokovala hromadná nehoda na 14. kilometru. Na místě zasahoval vrtulník záchranářů, proto byl krátce uzavřen také směr na Prahu.

Nehoda se stala před šestou večer, dálnice byla uzavřena mezi 9. a 18. kilometrem. Před uzavírkou se vytvořila další kolona, auta postávala také před sjezdem u Úžic, kde policie odkláněla dopravu na starou teplickou silnici. Čekající auta začali policisté pouštět jedním pruhem po osmé večer, plně zprůjezdněna ale dálnice byla až k půl desáté – téměř čtyři hodiny po nehodě.

Nejméně osm aut, která havarovala, jelo směrem na Lovosice. Po jejich střetu zůstali na místě čtyři zranění, podle mluvčí záchranné služby Terezy Janečkové se jeden člověk zranil těžce, dva středně těžce a dva lidé utrpěli lehká zranění. Lidi s méně závažnými zraněními rozvezly do nemocnic sanitky, pro muže s poraněnou páteří přiletěl záchranářský vrtulník. Když přistál, byl uzavřen i směr na Prahu. Zhruba po půlhodině ho policisté opět otevřeli.