Medvědí starci Kuba, Vojta a Matěj mají celkem 39 křížků

Beroun – Kdysi roztomilá medvědí mláďata milovaná díky večerníčku dětmi i jejich rodiči jsou už v nejlepších letech. Kuba, Vojta a Matěj ve svém berounském domově oslavil každý své třinácté narozeniny. Na slavnost na městskou horu přišel i režisér večerníčku Václav Chaloupek a zpěvák Pavel Vítek.

Na Václava Chaloupka, kterého doprovázeli jeho někdejší spolupracovníci, berounská starostka i děti, se tři medvědi velice těšili. Zdálky ho poznali po čichu a ihned za ním zamířili. Zatímco děti zpívaly „hodně štěstí, milí medvědi“, režisér večerníčkového seriálu Méďové neváhal vstoupit do výběhu a podivoval se: „Ti jsou tak ukrutně přežraní.“ Potom vzpomínal, jací byli Kuba, Matěj a Vojta v době, kdy s nimi točil: „Kuba tenkrát vážil kilo sedmdesát, Vojta měl kilo třicet. Uvažovali jsme o tom, jestli to vydrží.“

Do tzv. medvědária v Berouně se trojice televizních hvězd dostala po skončení natáčení. Město se jich ujalo vzhledem ke svému vřelému vztahu k mědvědům. „Beroun má medvěda ve znaku, máme Berounské medvědy hokejový klub,“ poukázala starostka Šárka Endrlová.

Už několik let čeká režisér Chaloupek na to, až se někde narodí nová medvědí mláďata. Využil by je pro natáčení dalších večerníčkových dílů a také do dokumentu pro německou televizi.

Reportáž Lucie Rosí (zdroj: ČT24)