Při požáru v Kroměříži zemřela žena, v Pavlově výbuch poničil domek

Kroměříž - Při požáru v bytě v panelovém domě v Páleníčkově ulici v Kroměříži nalezli hasiči ohořelé tělo ženy, jak potvrdil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Hasičům se požár podařilo zlikvidovat záhy, jednoho dalšího člověka záchranáři podle Netopila evakuovali. Výbuch pak stál za pádem poloviny rodinného domu v Pavlově na Žďársku. A hořelo i v areálu žďárské firmy Žďas.

„Případ převzali krajští kriminalisté,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová. Policie bude mimo jiné zjišťovat, zda se žena nestala obětí násilného trestného činu nebo zda zemřela právě kvůli požáru. Letos jde o první úmrtí při požárech ve Zlínském kraji.

Požár vznikl v obytné místnosti prvního nadzemního podlaží pětipatrového domu. „Hasiči provedli likvidaci požáru za použití vysokotlakého proudu. Následně bylo provedeno odvětrání vnitřních prostor a kontrola sousedních bytových jednotek, bez zjištěných známek rozšíření požáru,“ uvedl Netopil.

V Pavlově dnes výbuch poničil rodinný dům, polovina spadla

V Pavlově na Žďársku pak výbuch poničil rodinný dům. Asi polovina stavení se následně zřítila. V domě, který sloužil k rekreaci, v té době nikdo nebyl. K požáru nedošlo, jak uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Hasiči zjistili, že nejpravděpodobněji za výbuch mohou akumulační nádoby na ohřev vody. O dalším osudu domu rozhodne statik.

Podle informací od policie jde o rekonstruovaný dům. Škoda byla předběžně odhadnuta na dva miliony korun. Událost byla ohlášena před 07:30. Zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

V areálu žďárské firmy Žďas začala po poledni hořet výrobní hala

V areálu žďárské firmy Žďas začala dnes po poledni hořet výrobní hala. Zasahuje tam osm jednotek hasičů s 12 cisternovými stříkačkami. Zatím nebyl nikdo zraněn. Požár se už nešíří. Hasiči dohašují jednotlivá ohniska a rozebírají zasažené konstrukce, uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová před 14:00. Podle prvních informací je ohněm zasažena hala, v níž se vyrábějí dvířka k nábytku. Hoří zřejmě střecha. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.