Do V. Mýta nepřijede kvůli nehodě žádný vlak

Vysoké Mýto (Orlickoústecko) – Nehoda, která se stala na nádraží ve Vysokém Mýtě, zcela znemožnila provoz na železniční trati Choceň–Litomyšl. Mezi Chocní, Vysokým Mýtem a Litomyšlí je zavedena náhradní autobusová doprava, kdy se na trať vrátí vlaky, zatím není známo. Drážní inspekce pouze oznámila, že by měl být provoz obnoven během dne.

Mimořádnou výluku vyhlásila železniční správa poté, co v neděli večer na zhlaví vysokomýtského nádraží vykolejil osobní vlak přijíždějící z Chocně. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda na vlaku byla na místě nehody vyčíslena na 500 tisíc korun. Následkem vykolejení byla poškozena i část trati,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle dostupných informací vykolejil vlak na výhybce. Není zatím jasné, zda byla vadná, nebo šlo o lidské pochybení.

Výluka platí pro celou trať z Chocně přes Vysoké Mýto až do Litomyšle. Zavedena je náhradní autobusová doprava. Jak dlouho budou autobusy jezdit, ještě nikdo neví. „Provoz by měl být obnoven během dneška,“ uvedl pouze mluvčí Drápal.