V Táboře zřejmě řádí travič psů

Tábor - Majitelé psů v Táboře mají strach o své miláčky. Ve třech částech města, kam je chodí venčit, udeřil travič psů. Lidé tu opakovaně nacházejí kusy masa, které by mohly být otrávené. Podle Ligy na ochranu zvířat už několik psů mělo zdravotní problémy. Věcí se zabývá policie.

Protože se nástrahy objevily opakovaně, obrátili se místní obyvatelé na policii. „Přihlásil se nám jeden občan, který při venčení psa nalezl volně pohozené maso. Tento vzorek jsme zajistili a předali na expertizu.“ potvrdil mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Maso, které je na rozboru v laboratoři, leželo v ulici Angela Kančeva. Policisté ale mají podezření i jinde, konkrétně na Sídlišti nad Lužnicí. Podle Táborské ligy na ochranu zvířat se podezřelé nástrahy neobjevují ve městě poprvé. Například na podzim je lidé nacházeli na Pražském sídlišti.

Nebezpečí se týká poměrně velkého množství psů. Na území města jich lidé chovají téměř tři tisíce. Některá zvířata už měla zdravotní problémy jako průjem nebo zvracení.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)