Provozovatelku psího útulku napadl pitbul, někdo ho hodil přes plot

Cheb – Nepříjemné překvapení čekalo ráno na provozovatelku chebského psího útulku – po příjezdu do práce na ni zaútočil pitbul, který se v areálu ocitl. Patrně ho dovnitř někdo hodil přes plot. Osud odloženého psa bude zřejmě pochmurný, dosavadního majitele patrně nedokáží úřady dohledat, protože pes nebyl očipován a o dospělé pitbuly podle útulku není zájem.

„Chtěla jsem vystoupit a najednou se mi do auta začal rvát pitbul,“ popsala nečekané ranní setkání provozovatelka chebského psího útulku Marie Lokingová. Dodala, že pes útočil zřejmě proto, že byl ve stresu poté, co ho do areálu útulku někdo hodil přes plot.

Zda ho v útulku zanechal sám majitel, se nejspíš nikdy nezjistí. Policisté, kteří se pokoušejí majitele najít, totiž nemají žádné vodítko. „Zjistili jsme, že pes není načipován a tím je situace v pátrání po majiteli psa mnohem složitější,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. V Chebu je sice čipování psů povinné, ale třeba v sousedních obcích už ne.

V chebském útulku to není první případ, kdy psa někdo v noci dovnitř hodil přes plot. Zvířat o které se lidé nechtějí starat, neustále přibývá, o plemena, jako je pitbulteriér, přitom lidé nemají zájem. „Kdo si vezme dospělého pitbula?“ pokrčila rameny Marie Lokingová. Psy lidé podle ní nejčastěji odkládají proto, že nezvládnou jejich výchovu nebo dopředu neodhadnou nároky na péči o zvíře.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)