Na přejezdu v Ostravě zahynula řidička

Ostrava – Vlaky z Opavy do Ostravy celé dopoledne nejezdily. Železničáři museli zastavit dopravu po tragické nehodě na přejezdu v Ostravě-Třebovicích, kde vjelo osobní auto před rychlík. Při srážce zahynula řidička automobilu. Výluka trvala až do jedné hodiny odpoledne.

Po osmé hodině ráno narazil rychlík přijíždějící do Ostravy z Krnova do auta, které mu vjelo do cesty na přejezdu v Třebovicích. „Došlo ke srážce a vozidlo bylo vláčeno rychlíkem ještě asi 200 metrů,“ přiblížil mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Prvotní informaci, že zemřel spolujezdec z osobního auta, upřesnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal: „Nyní už víme, že zemřela žena, která ve voze cestovala sama.“ Ve vlaku přežili všichni bez úhony. Padesátku cestujících potom z vlaku evakuovali hasiči.

Proč se nehoda stal, Drážní inspekce ještě zjišťuje. Přejezd, na který auto vjelo, byl zabezpečen výstražným světelným zařízením. „Dle zjištění Drážní inspekce bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,“ uvedl mluvčí Drápal. Při havárii vznikla škoda 900 tisíc korun, z toho 400 tisíc na autě, 200 tisíc na vlaku a 300 tisíc na trati.

Kvůli nehodě byla jednokolejná trať z Ostravy do Opavy pět hodin uzavřena. Za rychlíky jezdila náhradní autobusová doprava v celém úseku ze Svinova až na opavské východní nádraží. Místo osobních a spěšných vlaků jezdily autobusy mezi svinovským nádražím a Děhylovem.

Srážku vlaku s osobním vozem nepřežila řidička (zdroj: ČT24)