Špindlerův Mlýn založil městskou policii, všechny zloděje však nechytne

Špindlerův Mlýn – Čtyři strážníci posílí hlídky republikové policie ve Špindlerově Mlýně. Založit městskou policii se radnice krkonošského střediska rozhodla se začátkem jarních prázdnin, kdy právě do Špindlerova Mlýna přijede až patnáct tisíc lyžařů a spolu s nimi přibude i zlodějů. Současně ale policie upozorňuje, že ani posílené hlídky nezmůžou vše a je nutné chovat se opatrně.

Lyžařské vybavení a osobní auta jsou nejčastější cíle zlodějů v krkonošských horských střediscích. Vzhledem k blízkosti hranic ukradené věci často zcela zmizí z Česka ještě dříve, než se majitelé vrátí ze sjezdovky. Únor je podle statistik nejrizikovější měsíc, kvůli jarním prázdninám přijíždí na hory nejvíce lidí.

Tisícový Špindlerův Mlýn se v sezoně rozroste skoro třicetkrát

Špindlerův Mlýn se snaží pomoci lidem s ochranou majetku i prostřednictvím městské policie, kterou založil. Funguje od začátku roku, špindlerovští strážníci jsou čtyři. Ve městě zůstává také republiková policie. Přes novou městskou posilu však nedokáží policisté dohlédnout na všechny zloděje, kteří zhruba s patnácti tisíci lyžaři o jarních prázdninách přijedou. Doporučují proto, aby byli lidé opatrní. Především by neměli nechávat v autech cennosti nebo třeba lyže – to platí i pro hlídaná parkoviště. Jako „náhrada“ auta mohou posloužit úschovny, kterých je ve Špindlerově Mlýně dost.

Loni odhalila policie ve Špindlerově Mlýně hned čtyři organizované skupiny, které ukradly přes sedmdesát aut.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)