Autu v úschovně opavské policie se záhadně vyměnila litá kola

Opava - Policie odložila případ odcizených kol ze zadrženého auta. Zhruba před dvěma lety ho ukradli zloději. Když policie vůz našla, měl ještě disky původní. Po roce, když jej muži zákona předali majiteli, už byl ale na kolech jiných.

Tomáš Czopnik z Prostějova si před dvěma lety domů dovezl auto. Tehdy ale s původními koly. O pár měsíců později mu vůz ukradli. K jeho překvapení a radosti policisté auto našli. Pro šťastného majitele to ovšem nebylo jediné překvapení.

„Když jsem si auto přebíral, tak jsem byl překvapený, že auto nemá původní kola, která měla být, která jsem viděl na fotografiích,“ vysvětluje Czopnik.

Škoda byla vyčíslena na 22 000. Na nesrovnalosti při převzetí auta pan Czopnik policisty upozornil a podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Před několika dny policie případ uzavřela. „Opavští policisté nevědí, kde k dané krádeži došlo. Zda to bylo při zajištění motorového vozidla, případném převozu na určité místo, nebo v areálu, kde bylo vozidlo uschováno,“ říká René Černohorský, mluvčí Policie ČR v Opavě.

Auto bylo po celou dobu pod dohledem policie, stálo zde necelý rok. Kolem parkoviště policie se táhne dvoumetrová zeď s ostnatými dráty. Je zde kamerový systém a jediná příjezdová cesta.

Pan Czopnik teď žádá policii o odškodnění. Jestli nakonec uspěje, není vůbec jasné.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)