Mladík uhořel, vzplálo na něm oblečení

Kopřivnice - Mentálně postižený mladý muž zemřel při požáru ve středu odpoledne v Kopřivnici na Novojičínsku, začaly na něm hořet šaty. Jeho matka se lehce zranila, když jej hasila. S drobnými popáleninami na rukou a šokem skončila v péči lékařů novojičínské nemocnice.

Podle dostupných informací šestadvacetiletý mladík manipuloval v bytě, kde s matkou bydlel, s plynovým hořákem, od něj mu chytla mikina. V době příjezdu záchranářů už byl v bezvědomí a selhávala mu činnost srdce. „Utrpěl popáleniny hlavy, trupu a horních končetin. Došlo také k zasažení dýchacích cest. Postižený svým poraněním na místě podlehl,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Při požáru se také lehce zranila jeho sedmačtyřicetiletá matka. Utrpěla drobnější popáleniny na rukou a jevila známky akutní stresové reakce. „Nebyla ale v ohrožení života. Po poskytnutí prvotní péče jsme pacientku přepravili do nemocnice v Novém Jičíně,“ doplnil mluvčí.

Okolnostmi tragické události se nyní zabývá policie. „Nyní čekáme na výsledky chemické expertízy a pitvy. Bližší okolnosti případu s ohledem na pozůstalou rodinu nebudeme sdělovat,“ řekl mluvčí policie Petr Gřas.