Sebevrah neskočil pod vlak, přesto ho zastavil

Velemín (Litoměřícko) – Mezi Lovosicemi a Chotiměří na Litoměřicku nejezdily vlaky. Strojvedoucí jednoho z osobních spojů spatřil vedle trati u Velemína mrtvého dvaašedesátiletého muže. Jeho úmrtí potom začala vyšetřovat policie a Drážní inspekce, kterou především zajímalo, zda muž nezemřel po srážce s vlakem. Policie však uvedla, že pravděpodobně skočil z mostu.

Mrtvé tělo u trati spatřil strojvedoucí projíždějícího vlaku před polednem mezi zastávkami Velemín a Oparno. „Strojvůdcem projíždějícího osobního vlaku nám bylo oznámeno, že nalezl tělo neznámého muže,“ přiblížila mluvčí severočeských policistů Veronika Hyšplerová. Na místo se potom sjeli kriminalisté a pracovníci Drážní inspekce.

Kvůli vyšetřování smrti muže nalezeného u železniční trati Lovosice–Teplice musely České dráhy nahradit autobusem zatím tři osobní vlaky v úseku mezi Lovosicemi a Chotiměří. Vyšetřovatelé zatím došli k závěru, že muž zřejmě nezahynul kvůli střetu s vlakem. „Ukázalo se, že muž pravděpodobně skočil z mostu,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle policie zřejmě šlo o sebevraždu.