Muži „ruply nervy“, napadl úřednici registru vozidel

Říčany u Prahy - Jeden z klientů říčanského registru vozidel zaútočil na pracovnici za přepážkou. Muž rozbil skleněnou přepážku a úřednici způsobil lehké zranění. Poté napadl i přivolaného strážníka. Provoz registru byl odpoledne kvůli policejnímu vyšetřování zastaven. Dvaatřicetiletého útočníka policisté zatkli, jaký trest mu hrozí, zatím není známo.

Provoz registru byl přerušen asi na dvě hodiny, což čekající nesli nelibě, poukazujíce na to, že na vyřízení žádosti čekají už od rána. Jedna z úřednic registru jim však přislíbila, že se je budou snažit odbavit i kolegové, kteří vydávají řidičské průkazy.  

„Mohu potvrdit, že naše hlídky vyjely k případu, kdy v prostorách městského úřadu došlo k napadení pracovnice přepážky. Žena utrpěla lehká poranění. Následně byl napaden i strážník, který proti agresorovi zakročoval,“ popsal incident mluvčí policie Praha-venkov Zdeněk Chalupa. Strážníci podle něj muže zadrželi a předali ho republikové policii. Jaký trest muži hrozí, zatím není známo. „Je to teprve v prvopočátku, provádějí se další šetření,“ podotkl mluvčí.

Problematický centrální registr vozidel v minulosti opakovaně kolaboval, od spuštění se potýká s vysokou chybovostí a je podle úředníků pomalý. „Asi tomu člověku ruply nervy,“ řekl jeden z čekajících.