Plzeňská realitní kancelář RK Styl se potápí

Plzeň - Plzeňskou realitní kancelář RK Styl vyšetřuje policie kvůli obvinění ze zpronevěry. Firma totiž dluží miliony korun desítkám klientů a další poškození stále přibývají. Policie žádá všechny, jichž se tento případ týká, aby se přihlásili buď osobně na krajském ředitelství v Plzni, nebo na telefonním čísle 158.

Škody u jednotlivých klientů se pohybují v řádech milionů korun. Jde především o nevyplacené peníze za prodej a nesplněné závazky. Poškození tak nemají ani nemovitost, ani peníze. „Realitní kancelář nás připravila o milion dvě stě tisíc, takže nemáme barák ani peníze,“ říká klientka RK Styl Mirka Krejzlová.

Nejedná se však o ojedinělý případ. Větší počet poškozených, kterých stále přibývá, potvrzuje sama policie. „V současné době evidujeme více než dvacet poškozených a škody se pohybují řádově v milionech korun,“ uvedla tisková mluvčí plzeňského krajského ředitelství Policie ČR Martina Korandová.

Ještě loni na podzim přitom realitní kancelář zvala na svůj ples. Dnes už ovšem nikdo ze zástupců RK Stylu nezvedá telefon a klienti v současné době narazí pouze na staženou mříž. Webová stránka kanceláře je však stále aktivní.

Reportáž Davida Růžičky (zdroj: ČT24)