Pražský dopravní podnik uzavřel miliardovou smlouvu na pojištění

Praha - Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vybral dodavatele pojištění majetku, odpovědnosti a pojištění vozidel. Čtyřletou zakázku za více než 1,07 miliardy korun ve výběrovém řízení získalo konsorcium pojišťovacích firem Kooperativa pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna, Česká pojišťovna a Pojišťovací makléřství INPOL.

Právě pojistné služby byly jedním z argumentů, které provázely loňské odvolání tehdejšího ředitele podniku Vladimíra Liche. Dozorčí rada mu mimo jiné vyčítala, že nevyjednal novou smlouvu. Původní měla totiž platnost jen do konce loňského roku.

Nová pojistná smlouva je platná od 1. března. Podnik za služby zaplatí každý rok 268 milionů korun. Pro firmu to bude podle mluvčího znamenat úsporu 21 milionů korun. „Součástí nových podmínek je i dvanáctiměsíční výpovědní lhůta, která zajistí, že DPP bude mít v případě ukončení pojistného dostatek času na výběr nového pojistného partnera,“ uvedl mluvčí podniku Petr Vorlíček.

Veřejnou zakázku vypsal podnik loni v listopadu. Zúčastnili se jí tři zájemci, z nichž dva splnili podmínky soutěže. Vítěz dal o zhruba 60 milionů nižší nabídku. O nabídkách rozhodovala nezávislá pětičlenná hodnotící komise, která jako nejvýhodnější doporučila nabídku konsorcia čtyř pojišťovacích firem.

Vydáno pod