Rekonstrukce náměstí v Táboře způsobuje zmatky

Tábor - V Táboře začala rekonstrukce Křižíkova náměstí a v centru města zavládl dopravní chaos. Jedná se o jednu z nejvytíženějších křižovatek, a tak stavbu doprovází řada dopravních změn a omezení. Od rána se jim musejí přizpůsobit řidiči osobních aut i městská hromadná doprava.

Nejhorší situace vznikaly na Školním náměstí. Kudy jet, věděl málokdo, neorientovali se ani místní. „V půlce objížďka končí, pak už není značená. Dojedete k mostu, doprava nemůžete, doleva nemůžete, rovně taky ne,“ popsal chaos řidič Jiří Šefrna. Dezorientovaní řidiči vjížděli do jednosměrky v protisměru, přehlíželi stopku, přednost i zákaz vjezdu. Někteří se v rámci bloudění opakovaně vraceli na stejné místo. 

Na změny si zvykají i cestující městské hromadné dopravy. „Při uzavírce Parkán se jedná o odklonění linky č. 30, vynechá dvě zastávky, bude docházet k mírným odchylkám jízdního řádu,“ upozornil ředitel divize MHD Comett plus Petr Pistulka. 

Teď na začátku rekonstrukce jsou dopravní omezení nejcitelnější. Řidiče ale v průběhu stavby čeká ještě řada dalších změn. Až skončí, měla by být nová křižovatka řízená světly lépe průjezdná než doposud. Rekonstrukce změní i podobu náměstí. Stavební práce skončí v červenci a budou stát 34 milionů korun.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)