Na obou tratích u Pardubic obnoven provoz. Nehodu zkoumá inspekce

Pardubice - Nákladní vlak v úterý odpoledne vykolejil v Přelouči na Pardubicku a zkomplikoval dopravu na dvou tratích. Nehoda na tři hodiny částečně přerušila provoz na železničním koridoru u Pardubic, kde soupravy jezdily jen po jedné koleji. Lokální trať z Přelouče do Choltic byla zprovozněna kolem půlnoci. Nikdo se nezranil, škoda zatím nebyla vyčíslena, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Při odjezdu nákladního vlaku z Přelouče v 16:28 na výhybce vykolejil jeden z vozů,“ uvedl Drápal. Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Jakuby Ptačinského vykolejila cisterna patřící ČD Cargo. „Byl to čtvrtý vůz za lokomotivou a dostal se zcela mimo koleje,“ uvedl mluvčí. Podle něj se nehoda stala na tak „nešťastném místě“, že ovlivnila provoz na dvou tratích najednou. Na koridoru byl provoz obnoven v celém rozsahu kolem 19:30. Po dobu uzavření úseku do Choltic vlaky nahradila autobusová doprava.

Kvůli omezení provozu muselo být na koridoru několik vlaků odřeknuto, některé spoje byly vedeny odklonem přes Havlíčkův Brod. Zpoždění dalších vlaků činilo asi 20 minut. Na místě zasahovali hasiči, příčiny nehody zkoumají vyšetřovatelé a pracovníci Drážní inspekce.