Muž ve Znojmě zabil manželku i sebe, zřejmě tak ukončil dlouhodobé spory

Znojmo – Mrtvé manžele nalezli kriminalisté v rodinném domě ve Znojmě. Smrtí čtyřiatřicetileté ženy i jejího o 24 let staršího manžela zřejmě vyvrcholily dlouhodobé rodinné spory – podle policie totiž smrt svoji i své manželky způsobil muž. Po zabitém páru zůstaly dvě nezletilé děti.

Podle dosavadních zjištění kriminalistů osmapadesátiletý muž ukončil dlouhodobé manželské rozepře vraždou své manželky, poté spáchal sebevraždu. Po přesných motivech činu vyšetřovatelé dále pátrají.

K vraždě, o které nyní policie informovala, došlo ve středu odpoledne. „Vzhledem k tomu, že po manželích zůstaly dvě nezletilé děti, na místo okamžitě vyrazil i policejní psycholog, aby oběma dětem poskytl psychologickou pomoc a podporu,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Potom děti odešly k příbuzným.

V Jihomoravském kraji jde letos o první dokonanou vraždu. Loni se v regionu stalo 23 vražd a pokusů o ně, což je o osm případů více než v roce 2011. Většinou šlo o případy související s napadením kvůli osobním rozporům mezi blízkými.