Show Delfíni v Praze stále nemá povolení, lístky ale prodává

Praha - Společnost provozující pražské cirkusy dál prodává lístky na show Delfíni v Praze, přestože zatím neví, kde a zda vůbec se uskuteční. Pražský magistrát totiž projekt nepodpořil. Show by měla přitom začít za necelé dva měsíce. Odpůrci akce na začátku března odnesli na ministerstvo životního prostředí několik petic s tisícovkami podpisů.

Show má oficiálně začít 25. dubna. Na tento den je vyprodáno, ale vstupenky na další dny jsou stále v prodeji. Podle organizátora si je koupily desetitisíce lidí a dokonce musel přidat ještě dva týdny představení do předprodeje. Jeho plány mu kazí veterináři a ministerstvo životního prostředí, kteří mu odmítli vydat povolení.

V metropoli hledá organizátor místo pro mobilní stan pro 1 500 diváků

„Stihnout se to pochopitelně dá, je to jen v rukách úředníků. A co se týká stavebního povolení, tak řešíme pozemky,“ uvedl organizátor Artur Kaiser. V jednání jsou teď podle organizátora tři místa, kde by show mohla být. Nabídky mu prý chodí z celé republiky. On sám sází hlavně na Prahu.

V mobilním stanu mají vystupovat tři delfíni, dva tuleni a mrož. Proti tomu v petici protestuje přes pět tisíc lidí. „Pořádat takovou akci v mobilním zařízení je ze zákona zakázáno. Ve stanu nelze vytvořit tak kvalitní podmínky jako třeba v nějakém delfináriu,“ uvedl Štěpán Klimeš z iniciativy Delfín patří do moře. Pořadatel dál nabízí vstupenky za tři sta až 1 700 korun. Zrušení akce zatím rázně odmítá, pokud by ale k tomu došlo, hodlá vybrané vstupné vracet.

Reportáž Terezy Schejbalové (zdroj: ČT24)