Spolužáci pomohli splnit cestu snů

Ostrava - Čtyři a půl tisíce kilometrů chce urazit za šestnáct dnů. Takový cíl má před sebou Lukáš Grüner z Ostravy, který je po úrazu upoutaný na invalidní vozík. Po slavné Rout 66 napříč Spojenými státy pojede v sedle motocyklu jako spolujezdec. Jeho klukovský sen mu pomohla splnit i nevidomá spolužačka Kamila, která mu věnovala výtěžek ze svého benefičního koncertu.

Přípravy na cestu snů trvaly půl roku. Lukáš si svůj motorkářský sen mohl splnit i díky spolužákům ze střední školy Zdeňka Matějčka v Ostravě. Ti se rozhodli, že mu věnují výtěžek benefičního únorového koncertu. Pořádala ho spolužačka Kamila, která potřebovala peníze na zaplacení výcviku vodicího psa. Stát je zamítl. Po odvysílání reportáže je dostala od lidí. Kamila se proto rozhodla, že výtěžek ze vstupného, více než osm tisíc korun, přenechá Lukášovi. Ten jimi zaplatí muži, který ho bude vozit.

„Znám ho z florbalu a myslím si, že by si taky měl splnit své sny, jako jsem si je splnila já, tím, že mám svého vodicího psa,“ uvedla Kamila Salomonová. Lukáši Grünerovi se motorky líbily už odmala. Mít motorku byl jeho nesplněný sen. Na vozíku je Lukáš od dvanácti let - při jízdě na sáňkách narazil do stromu. Ani dvě kola navíc mu ale nebrání ve sportování. Momentálně je nejlepším českým florbalovým brankářem. Do tašky na cestu rozhodně zabalí kromě motorkářské výbavy nebo knížky o regionu i svůj talisman. Domů by se měl Lukáš vrátit 12. dubna. Spolužákům slíbil, že jeho první cesta povede za nimi.

Spolužáci pomohli splnit cestu snů (zdroj: ČT24)