Do čela ústecké ODS se postaví Petr Fiala

Ústí nad Labem – Na regionálním sněmu ODS byl dnes zvolen Petr Fiala do čela ODS Ústeckého kraje. Již dva měsíce přitom neměla ODS v kraji svého předsedu poté, co Jan Kubata v lednu oznámil svou rezignaci. Dosud Fiala zastával funkci místopředsedy regionálního sdružení. Je i náměstkem pro ekonomické a personální řízení ve firmě Krajská zdravotní, spravující pět velkých nemocnic v kraji, stejně tak působí jako krajský zastupitel.

Nový předseda bude funkci zastávat do ledna příštího roku. „Můj mandát bude končit stejně jako mandát celého již dříve zvoleného vedení regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje,“ vysvětlil Fiala. Podle svých slov by rád stranu navrátil ke kořenům. „Abychom nehledali nějakou novou, pravou či tak trochu jinou ODS, ale přihlašuji se i k tomu, co senátoři a někteří starostové začali rozvíjet pod názvem ODS žije.“

„Chci, abychom to naplňovali skutečně praktickou politikou,“ dodal. Zároveň zdůraznil podporu živnostníků. „Například abychom výdajové paušály dokázali udržet tak, jak bylo prosazeno za éry předchozího předsedy ODS, ve vládách Mirka Topolánka,“ řekl. Důraz klade i na vyhýbání se zbytečnému zakládání komunálních podniků.