Městský autobus v Budějovicích narazil do poštovní budovy

České Budějovice – V okně v přízemí poštovní budovy na českobudějovickém Senovážném náměstí se ráno objevila střecha městského autobusu. Ačkoli nehoda vypadala dramaticky a autobus projel parkem, utrpěl zranění pouze řidič autobusu, sedmnáct cestujících, kolemjdoucí i lidé z pošty jsou v pořádku. Příčinou havárie zřejmě byla řidičova nevolnost.

Nehoda se stala brzy ráno na Senovážném náměstí. „Autobus městské hromadné dopravy č. 6 jel ve směru z ulice Žižkova do ulice Na Sadech. Na světelné křižovatce však řidič z dosud nezjištěných příčin vybočil z plánované trasy a jel rovně,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Poté, co autobus vyjel z vozovky, porazil semafor, projel parkem, kde polámal stromy a keře, a nakonec narazil do poštovní budovy. „Podle svědků nehody měl řidič před nárazem zdravotní potíže,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Řidič také jako jediný utrpěl při havárii zranění – lehčí poranění hlavy. Jedna žena potom měla podle záchranářů stresovou reakci.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté, na místo přijeli také hasiči, aby havarovaný autobus zabezpečili před únikem nebezpečných látek a vyprostili. Protože jízda vozidla skončila daleko od silnice, neměla výrazný vliv na ranní provoz ve městě.

Nehoda autobusu skončila pouze lehkým zraněním řidiče (zdroj: ČT24)