V centru Brna praskl vodovod, Merhautova je neprůjezdná

Brno – V křižovatce brněnských ulic Merhautova a Slepá praskl vodovod. Protože voda podemlela vozovku i tramvajovou trať, je Merhautova ulice uzavřena. Zatímco auta mohou uzavírku objet okolními ulicemi, tramvaje musí přes Cejl. Oprava potrvá až dva týdny.

Voda začala unikat z řadu pod Merhautovou ulicí v noci. „Policisté od druhé hodiny ranní u havárie asistují, v uzavřeném úseku ulice je vyloučena veškerá doprava. Obousměrná objížďka uzavřeného úseku vede přes ulice Durďákovu, Hoblíkovu a Ryšánkovu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Odkloněny jsou také tramvaje, linky 3, 5 a 9 proto nejezdí po trati v ulicích Milady Horákové a Merhautova, nýbrž přes Cejl. „Náhradní autobusová doprava odváží cestující z České k Dětské nemocnici, kde dispečeři řídí přestup na tramvaje,“ doplnila mluvčí Dopravního podniku města Brna Linda Škrancová. Až večer dopravní podnik určí, kudy pojedou autobusy 92 a 93.

Jak dlouho oprava vodovodu potrvá, není zcela jasné. Zazněl už termín dva týdny. „Reálná situace ale může být jiná,“ upozornila mluvčí Škrancová.

V křižovatce ulic Merhautova a Slepá praskl vodovod
Zdroj: Václav Šálek/ČTK